Λαπαροσκοπική Αντιμετώπιση Γυναικολογικών Παθήσεων

Λαπαροσκοπική αντιμετώπιση γυναικολογικών παθήσεων

Η ανατομία του γυναικείου γεννητικού συστήματος: Το γυναικείο γεννητικό σύστημα αποτελείται από τα έσω και τα έξω γεννητικά όργανα.

Τα έσω γεννητικά όργανα περιλαμβάνουν τη μήτρα, τις σάλπιγγες και τις ωοθήκες. Η μήτρα αποτελείται από τον τράχηλο και το σώμα της μήτρας, που είναι η κοιλότητα μέσα στην οποία αναπτύσσεται το έμβρυο κατά την εγκυμοσύνη. Το άνω τμήμα της μήτρας επικοινωνεί με τις σάλπιγγες οι οποίες και οδηγούν στις ωοθήκες. Οι ωοθήκες περιέχουν τα ωάρια και κάθε μήνα ένα ώριμο ωάριο εξέρχεται από την ωοθήκη και μέσω της σάλπιγγας εισέρχεται στη μητρική κοιλότητα.

Η λαπαροσκόπηση στις γυναικολογικές παθήσεις

Λαπαροσκοπική αντιμετώπιση γυναικολογικών παθήσεων

Η λαπαροσκοπική χειρουργική θεωρείται ότι ξεκίνησε από την αντιμετώπιση γυναικολογικών παθήσεων και στη συνέχεια επεκτάθηκε και στους άλλους τομείς της χειρουργικής. Σήμερα, πλέον, η λαπαροσκόπηση είναι ευρύτατα διαδεδομένη μέθοδος αντιμετώπισης των γυναικολογικών παθήσεων. Ο λόγος είναι ότι δύο από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της λαπαροσκοπικής χειρουργικής – η δυνατότητα πλήρους ελέγχου όλης της κοιλίας και το άριστο αισθητικό αποτέλεσμα – βρίσκουν την απόλυτη εφαρμογή τους στην αντιμετώπιση των γυναικολογικών παθήσεων.

Πλεονεκτήματα της λαπαροσκοπικής αντιμετώπισης των γυναικολογικών παθήσεων

  • Άριστο αισθητικό αποτέλεσμα
  • Ελάχιστος μετεγχειρητικός πόνος
  • Δυνατότητα ελέγχου όλης της κοιλότητας της κοιλίας
  • Δυνατότητα διάγνωσης των αιτιών χρόνιου «γυναικολογικού» πόνου

Η λαπαροσκοπική χειρουργική αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της αντιμετώπισης των γυναικολογικών παθήσεων. Η συνεργασία του γυναικολόγου με έναν έμπειρο και εξειδικευμένο στη λαπαροσκοπική χειρουργική χειρουργό εγγυάται την ασφαλή και επιτυχή επίλυση των προβλημάτων της ασθενούς.

Κύστη ωοθήκης
Ινομυώματα
Εξωμήτριος κύηση
 υστερεκτομή