Πρωτοποριακές μέθοδοι αποκατάστασης μαστού

Πρωτοποριακές μεθόδους αποκατάστασης μαστού σε γυναίκες που υποβάλλονται σε μαστεκτομή για καρκίνο του μαστού παρουσίασαν στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού (ΕΧΕΜ), που πραγματοποιήθηκε στις 9-11 Νοεμβρίου στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Χειρουργός – Λαπαροσκόπος Χρήστος Στράτης και ο Πλαστικός Χειρουργός Δημήτριος Αντωνόπουλος παρουσίασαν την εμπειρία τους στην ‘ενδοσκοπική (χωρίς τομή) λήψη μοσχεύματος πλατύ ραχιαίου μυός για την αποκατάσταση μετά από μαστεκτομή’ καθώς και στην ‘μαστεκτομή και άμεση αποκατάσταση σε ένα και μόνο χειρουργείο με τη χρήση ενθεμάτων σιλικόνης και πλέγματος’.

Οι πρωτοποριακές αυτές τεχνικές αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με τον χειρουργό μαστού και πρόεδρο της ΕΧΕΜ, κο Βασίλειο Βενιζέλο στην Κλινική Μαστού του Θεραπευτηρίου Metropolitan ενώ εφαρμόζονται με επιτυχία και στο ΟΛΥΜΠΙΟΝ Θεραπευτήριο της Πάτρας.

Η ανταπόκριση της επιστημονικής κοινότητας στις τεχνικές αυτές ήταν ιδιαίτερα θερμή και μάλιστα η προσπάθεια αυτή επιβραβεύθηκε με βραβείο καλύτερης προφορικής παρουσίασης.

Πηγή: www.thebest.gr